Tumpang tnya..

Hello.. Sy bru siap operate, ank prmatang bru msuk 33weeks.. Blh sy mkn pati ikan haruan, untuk cepat sembuhkn bekas jahitan.. Frst bby.. Tlong2 bgi tips.. Tq

5 Balas

entah lh sy x pernah buat, sy dlu pon pramatang, luka jahitan sy buh ubat kuning je sapu² lepas tu kering kn.. pastikan tepat yg luka tu selalu kering... jgn lembap nnty lambat elok

Tidak digalakkan sis..better sis mkn buah oren sanquick or amek vit c..dgn 2 in sya allah luka cpt baek..

4y ago

tq sis,bgi tips😊

Setau saya pati ikan haruan akan menyebabkan luka dalaman melekat2. Dr tak sarankan

Jgn sis, memg luka lua cpt sembuh tpi dlam tak...not recommended!!

tidak digalakkan sebab bole menyebabkan pelekatan

4y ago

owh ok,tq..nasib baik sy x mkn