sakit tulang bawah ari2

sy bru masuk 34w. normal ke kalau sakit bwh ari2. kalau nk bgn jalan pun kena pelan2 tunduk2. time tidur nk pusing ke kiri kanan pun terasa menyengat2. #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby

17 Balas

baby dah membesar dlm rahim tu, tolak semua organ2 kita.. normal utk rasa sakit, tp boleh la cek bgtau kat nurse nti check up utk pastikan betul2 normal.. kepala baby dh engaged kot sakit tu, blh cek

6mo ago

if dah engaged tak lama la tuu.. beg hospital kena standby dah. tidur cukup2 tau😆nanti rindu

sy pn ada rsa jg...tp xtahan..bw g urut...dia ckp urat mcm masuk agn..dh lps urut baru lega sikit..kurg sakit..sy sakit celah kangkang dkt ari2 tu..nk bgn mmg sakit..jln pn sakit..sy baru 26w

6mo ago

boleh ke mengurut? sbb doc sy nasihatkan kalau boleh elakkan mengurut masa pregnant.

normal sis...sebab baby da duduk dekat laluan dy...sy pon 34w mcm tu jgk...melainkan kalau ada keluar tanda2 nk besalin tu kena trs g sepital la...

normal Sis . sy start dari 22w smpai tggu hari nk bersalin still saket . skrg Alhamdulillah bby sy da 2 bulan lebih

normal. akan hilang after bersalin awak. sy masa both pregnancy alami sakit tu😅

Normal je sis. Biasa sbb baby dah hampir masuk laluan. Cuma kalau ada cramp2 @ bleeding, cepat2 g hosp 🥰

6mo ago

tula risau jgk kadang2. kalau rasa tu kena rileks dulu, minum air sikit baru okay. hrap2 baby tunggu la sampai cukup bulan bru keluar.

Sama mcm sy sis..uishh berasa sungguh kn..lg2 kalau nk pusing posisi masa tgg tido..sy bru 28w..😅

6mo ago

yaa kadang nk berbalik tido tu ambk masa kan. nyilu je rasa

Sama la..sy pun 34w skrg..mmg ada rasa sakit bwh ari2, kdg rasa mcm nk period..😮‍💨

Normal sis.. Sbb tulang rongga tu nk melebar utk bg laluan ke baby menurun..