Tolong saya

Sy bru bersalin baby dh 30 hari.. anak first bru 1 thun 11 bln.. mslh dia skrg ialah..abg tu sukq sgt pkul adik..cakar..gigit kepala... Baling mainan..trik baju .trik tgan.. sy rs dia cemburu sbb sy kena layan adik dia dlu... Ada sesiapa ada pengalaman atau tips utk sy atasai mslh ni... 😔😔😔

2 Balas

luangkan masa lebih banyak dgn abg.. ye tau ada baby yg perlu lebih perhatian, tapi mtk tlg org lain utk tgkkn baby sekejap..atau masa baby tdo, puan boleh layan 1to1 dgn anak sulung...lebihkan masa dgn dia n fokus betul2 kt dia..insyaAllah semua ok