strss

Sy bnci hsbnd sy, sy nak cerai dgn dia. Biar dia xpyh rasa jd ayah. Dia ada pun mnyakitkn ht saja. Strss af

2 Balas

Mengandung berapa bulan? Jangan terbawa-bawa emosi tu. Kita ni rasa semua tak kena kalau mengandung. Hal remeh pun boleh jadi masalah besar. Kalau dia tak payah rasa jadi ayah, anak tu tak layak ke punya kasih sayang seorang ayah? Kesian anak jadi mangsa. Normal ibu rasa emosi semacam, tapi hati-hati dalam berkata-kata. Anak mendengar tu. Cakap dekat suami apa yang puan tak suka pada dia, bincang elok-elok. Nanti dia perbaiki sikap dia, kadang dua-dua pun boleh emosi disebabkan pembawakan ni. Waktu mengandung ni la ujian macam-macam, kita benci itu ini. Padahal benda remeh je. Lainlah kalau suami buat hal melampau, itu memang makan lesung batu la jawabnya. Ok. Bincang elok-elok.

Sabar ya sis.. Mungkin kita org mengandung mmg tk tentu perasaannya.. lg2 masa awal pregnant.. saya pon awal pregnant mcm tula.. serba tk kene.. habis semua nk dimarahnya.. tp bila fikir2 balik kesian suami n baby.. tk patut kita fikir bukan2.. padahal suami n org keliling tu biasa ja.. cuma kita ni emosi terlebih.. jgn layankn sngt perasaan marah tu sis.. istifar bnyk2 ya.. cian suami klu kita doa bukan2 kat dia.. istifar minta doa byk2 semoga kita semua kuat ye.. doa minta supaya suami faham ap yg kita lalui