Tolong..

Sy bingung sama ada sy mengandung atau tidak? (XmauCekHcgTktKecewa) sy haid awal bulan ni(4hariSahaja) than selepas seminggu sy haid, ada keluar flek coklat dkt suardlm. Pertanyaan sy ni Flek coklat tu tanda hamil ataupun sisa darah dari dalam rahim ya?? ??

10 Balas

Xdak ahli nujum sini sis.. Sy 8tahun menanti kecewa x kecewa tu belakang kira.. Klu dh bukan rezeki kite nak buat camne sis.. Kite hanya mampu berusaha.. Sy faham perasaan sis.. Tp dr dok tertanya2 baik la kite dptkan kepastian.. Klu betul rezeki senang kite jaga dr peringkat awal.. Jgn nnt mnyesal xsudah.. Sbb sy penah gugur thn lepas.. Sis positive je wlupun kdg tu xmmpu nam kawal perasaankan.. Y pnting berpijak d bumi y nyata.. Good luck sis

5y ago

Okay sis.. Tq bg kata semangat, moga sis juga dipermudahkan urusan 😉

Hehe dlu sy mcm tu..niat nk test HCG esok pg..skli mlm dah period..so kecewa..bila lambat period..tanda nk period tu ada tp darah haid x keluar2..breast rasa sakit,blakang sakit..perut pon sakit..akhirnya 2 mnggu lewat haid..test la hcg..alhamdulillah.. rezeki kali ni berjaya..kalau tak berjaya kali ni..tak mau la sedih..byk2 kn doa ya

5y ago

Aaminyra sis.. Moga sis dipermudahkan urusan

Lebih baik check upt . Darah keluar bukan salah satu tanda mengandung . Kalau dah tahu mengandung pun bila keluar darah bukan satu benda yang normal , selalunya orang cakap ada keluar darah sikit kan masa mengandung , sebenarnya kena pergi check untuk tahu punca darah tu , takut tu tanda awal keguguran .

5y ago

Btl sis, sbb sy tertanya² juga sy br lepas miscarriage awal bln7 lalu, doakan sy ada rezeki lg

Sy rasa better sis check. Drpd tertanya2 mcm ni kami semua pun tak boleh bg jawapan. Atleast bila dah check, sis boleh berjaga2. Mana tau ada rezeki mengandung. Kecewa tu mmg akan kecewa kalau takde rezeki tp at least dpt dapat jawapan yg pasti.

5y ago

Baik sis.. Tq 😉

Dtg haid skjp 4 hari..lepas tu nanti2 ada lagi tapi cuma flek coklat, tu bukan tanda hamil.. kalau hamil x dtg bulan lepastu lmbt, yg cuma ada kluar dalam sehari shj,, dia kluar darah atau flek coklat yg sangat2 sedikit.. 😊cuba test upt..

5y ago

Btl sis.. Kuar sehari je smlm, flek coklat sikit tu. Inshallah esok² g cek.. Tq sis

Kami bukan doktor sis. Rasanya sis dah boleh check upt terus. Kalau dah check, masih tak puas hati, sis boleh pergi jumpa doktor terus. Check upt & jumpa doktor je yang boleh bagi jawapan sis. Badan orang lain lain, tak sama

5y ago

Baik.. Tq sis

Upt je boleh jawab soalan sis. Nak x nak memang kena test upt. Kecewa ke ape ke tolak tepi

5y ago

Baik sis.. Tq2 esok sy g cek.. Doakan ya

Check upt ataupun terus gi klinik lah sis

5y ago

Baik sis.. Tq

Better check using a test

5y ago

Okay sis

Check la sis

5y ago

Ok sis.. Tq