Spotting coklat

Hi ada tak yg ada success stories, keluar spotting coklat pada awal kehamilan tapi still pregnant? Sy skrg 6 minggu. Sy keluar macam flek coklat bila sy aktif. Bila sy baring atau duduk saja, flek tu tak keluar.

3 Balas

Hi mom, spotting awal pregnancy normal bg sesetengah individu. Saya juga mengalaminya, ia tidak berlangsung lama seingat saya a few kali shj lepas scan 6 minggu juga dan tiada cramp perut. Saya practice extra self-care. Anak saya sekarang almost 9m fasa sedang active merangkak. Saya cadangkan mom banyak kan berehat, makan berkhasiat, tidak angkat barang berat, tangani stress dengan baik sebagai langkah penjagaan awal kandungan. 1st trimester sangat penting. Kalau disertai cramp perut, dapatkan rawatan segera ya mom. Hope this help! 🫶🏻

ada. sy terus beli duphaston kat farmasi sebab sy dah 5 kali gugur sebelum tu. alhamdulillah lepas 8 minggu, coklat tu dah xada.

nie