Bila boleh bersama suami

Hai ibu2, mengikut pengalaman ibu2 yg bersalin normal .. bila ibu2 mula bersama dgn suami semula ya? Sy dah habis pantang, Rasa takut tu ada tp nurse kk check jahitan dah cantik katanya .. Sy bersalin normal jahit episiotomi .. terima kasih yg sudi share pengalaman

1 Balas

Lebih baik pantang 100 hari. sbb bukan sahaja jahitan luka, tapi rahim pon kena rehat jgk. Rahim kita dari saiz biasa kembang sampai muat utk baby selama 9 bulan, Dan utk dia kembali sembuh sepenuhnya amik masa jgk.