Normal kah ???????

Hai smua . Baby sya dah 7 bulan . Dan 7 bulan juga sya tdk bersama suami😂 suami bkn jenis yg memaksa. Tapi tu la sya fobia bila ingat balik sakit branak czer 😂 tapi sesekali ada perasaan nk bersama tapi tba2 rasa takut nk mngandung . Lpas tu prasaan tu tertanam begitu sja. Sampai terbawak ke mimpi . Normal ka perasaan bgini? Takut pula meroyan ke 🥲#firstmom

6 Balas

Lamanyaa. Suami sye mse berpntg dh book tarikh siap2 ngam2 101 hri😬. Sye 3rd degree tear, mmg seriau mse mula2, rse ngilu, tpi tnye org tips, pakai lubricant, pstikan tido cukup, otak x serabut, lme2 dh mcm biase. Kena try setting mindset and cuba perlahan2, in shaa allah, usaha nk gembirakan syami besar pahalanyaa🤗

Sissssss. Situasi kita sama 😂 ank 7 bulan dan czer juga dan masih belum bersama. Husb pun tak paksa cuma tanya masih sakit ke bhg czer😆 dan sy belum ambil pil perancang atau apa2🥲 sy pun terfikir normal ke🥲 dan sy terfikir juga ala husb time bujang pun boleh tahan kan😂 mungkin normal kott

2mo ago

Kalau taknak ambil perancang bagi tahu je nurse. Nurse okay. Bazir ambil tapi tak guna. Boleh bagi pada yang memerlukan.

Kita rasa normal tp lelaki tu boleh jadi tak normal kalau tak dpt sampai 7 bulan. Try pulihkan mental health tu sis. Lelaki ni sedangkan selalu dpt pun mata boleh melilau ke luar lagikan yg dah lama tak dpt. Takut dlm diam dia buat benda lain. Bukan nak takutkan tp dah mcm tu fitrah lelaki

Marriage life story setiap orang tak sama. Perangai orang pun tak sama. Suami isteri kena ada 2 ways of communication baru harmoni, tak overthinking and can build the trust. Kalau awak tanya saya, bagi saya normal. First pregnancy saya bersama dengan suami 7 bulan lepas bersalin.

Kalau untuk suami sy tak normal la sis lama gitu walaupun dia bukan jenis memaksa. Tapi sy yg kesiankan dia😅 sy pun bersalin czer. Ambil perancang jela wak.

apa2 bincang dgn suami