Darah Nifas

Sy beranak ceaser.. Boleh ke ketika dalam pantang kte dtg haid.. Sb ritu mcm da habis darah nifas ni dtg balik mcm haid.. Nurse ckp tu darah haid

2 Balas

darah nifas dikira dalam 60 hari. dalam masa 60 hari tu kalau darah nifas stop sekejap dan berdarah semula dalam masa kurang 15 hari itu dikira nifas. tapi kalau berdarah semula lepas 15hari itu dikira haid.

4y ago

Sy da stop masa 20 hari.. Lps tu dtg semula

Kalo darah lps bersalin tu da stop. Pstu bape2 minggu kemudian keluar drh laen. Tu kira haid. Bukn nifas da.

4y ago

Sy stop selepas 20hari pantang.. Xsmpai 2 hari dtg semula