Darah nifas atau haid?

Sy harini last day pantang (day 44th) tp start semalam sy rasa darah nifas yg before this mcm da hujung2, tp da jadi darah merah cam haid.. ada yg sama ke mcm saya?

2 Balas

Saya pon sama ni , lepas 3mggu mmg dh takde darah dia mcm kaler ll kuning nak jernih mcm tu lepastu selang seminggu keluar darah fresh , dia keluar banyak jugak , sari 3x tukar pad and harini dh nampak coklat ll and sikit je (3hari drah fresh ) bau mcm darah period tapi slg belum 60 hari ,darah nifas laa . sbb kalau 15kali suci baru darah period

nifas. haid kalau dah 15hari suci dari nifas. Sy pun mcm tu. 2 Kali mandi wajib dah. rupanya tak habis lagi. normal je.

5mo ago

Darah tu mmg kaler fresh blood jgk? Tula.. sy pon selagi belum 60 hari sy anggap nifas jgk…cuma sbb warna darah merah tu yg buat sy pelik.