Period teratur..sentiasa on time..tp ada detect cyst saiz kecik 1.5cm

Baru2 ni ade buat regular checkup ultrasound abdomen & pelvis..lepas tu doc ada detect cyst dkt ovari belah kanan..tp cyst tu kecik lg saiz dlm 1.5cm..doc ckp kalo membesar ke 2cm da kene follow up dgn pakar..sy nk tanya 2 soalan.. 1) mcm mana nk kecutkan cyst tu ataupon taknak bg dia membesar ? Selain dari kene stop mkn fastfood. 2) adakah sbb kn cyst tu muncul jd punca sy belom pregnant lg ? Ada tak yg dah ada pengalaman or pengetahuan ke..serius nak tahu 🙂#ingintahu

1 Balas

Sy pregnant first. Ada cyst. Turun darah 2minggu berturut. Cyst sy 5cm.tak ada rezeki. Sy gugur. Tapi alhamdulilah cyst sy hilang. Sy amal kan pati delima