Boleh ke makan tanpa jumpa dr dlu?

Sy baru dpt tahu prgnant, test upt positif..tp blum g klinik lg sbb masih awal.sbelum ni ada sejarah 2x keguguran,boleh tak makan duphaston ubat kuatkan rahim smentara ni?

2 Balas

Better terus consult dengan dr. Sebab duphaston pun ada dos2 tertentu yang dr akan bagi. Dan berapa lama nak makan. Macam saya pregnant semula lepas gugur, saya terus jumpa dr. Memang dr bagi duphaston tapi dr tengok juga condition saya. Kalau perlu, kena inject kuatkan rahim. Lagi kuat dari duphaston.

1y ago

awkk jumpa doc masetu da brapa week? mcm 4w selalu doc kata awal lg,scan pun xnmpak apa2 lg.awk pegi kk ke swasta ye?

duphaston kena ada surat dktr. baru blh beli.

1y ago

Tak perlu surat dr, sy walk in beli di farmasi luar je. Cuma kena tahu berapa dos nak ambil.