kencing manis

Sy baru dpt result selepas minum air gula..7.8 ... Mcm mana cara nak kawal yer...sebelum ni xde pula kencing manis .. takut pula rasa..

4 Balas

minum air lemon panas..sy minum berkesan..masa buat bsp sblm mnum tu bacaan sblm bfast 5.0 lps lunch 5.9 pastu br mnum tingat lemon ada kt uma..huhu lps minum yg pkl 3 ptg pnya bacaan 4.8 pastu mlm 4.6

masa saya gdm dulu saya amalkan minum air barli tanpa gula, epal hijau, kacang bendi, air lemon panas. buat bsp pun dpt cantik bacaan.

Sblm berapa sis?dan selepas berapa sis bacaan gula dalam darah?

4y ago

Sebelum 4.6 selepas 7.8

Control mkn amalkan diet