Badan lesu tak bermaya

Sy baru 5w badan rasa nak demam,sakit kepala,sakit tekak ada kahak.normal ke rasa mcmtu.bole x mnum 100plus atau panadol?

10 Balas

hanya boleh makan paracetamol yg sesuai utk ibu hamil shj..bg jenama panadol kena tgk dkt kotak dia ada tak tulis sesuai utk ibu hamil dan myusu kan anak..actifast soluble panadol tak sesuai utk ibu hamil ambil..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

boleh telan panadol tablet putih 500g sebiji. sakit tekak boleh kemam lozeng MAC. Ni apa yg doktor bg sy masa demam sakit tekak. kalau demam telan 2 biji panadol. jgn pula telan panadol soluble atau actifast.

Banyak berehat sis takpe rehat je bnyk2 awal2 lagi tu baru start rasa alahan nanti lama2 ok.. boleh beli panadol kat klinik klu xtahu nak makan yg mana satu..

Ambil yg paracetamol 500mg shj ye. Jgn ambl yg activfast smua tu. Klu ragu2 pergi je klinik kshtan tu minta ubat. Dorang mesti tau dos2 yg sesuai

Panadol boleh dgn dos dibenarkan. 100 plus tinggi gula dan berkarbonat, risiko pedih ulu hati dan GDM.