Berpantang sendiri?

Sy bakal berpantang sendiri anak pertama.. Boleh x sis2 semua bgtau ape yg prlu sy buat dr hari pertama melahirkan smpai 44hari.. Bile perlu bertungku & berurut? ????

2 Balas

rajin mandi pagi. bnyakkan siram air ke atas kepala. guna air sejuk siram dkepala. air suam dbadan. mndi petang selepas asar antara Jam 4. banyakkan minum Air suam.

5y ago

sy tak berurut tp biasanya selepas sebulan bgus .boleh amalkan minum air halia untuk buang anging. jangan lupa berbekam untuk elakkan perut geleber

sy dulu mula2 hnya bertungku. sy guna sabut kelapa. sy bakar kemudian sy letak bawh kerusi sy duduk atas kerusi yg sy tutup dengan kain sarung. kaedah kg2