esok induce

sakit sgt ke klau induce ? gdm on diet mcm mn induce tu ? xtau sgt # first baby

10 Balas

Sangat2 sakit bila dh start contraction, pengalaman saya la. 2-kali induce. Induce by IV drip,sbb air ketuban dah pecah bukaan oz lambat progress. Nk elakkn baby lemas terpaksa induce. Bersalin tanpa induce contraction kurang sakit. Tp,apa pun bykkn berdoa semoga di permudahkan segala urusan.

Masa induce tak sakit. Contraction yg akn dtg d sebabkn oleh ubt induce tu yg akan buat sakit..sbb dia akn mulakan proses nak beranak..klu first ubt x berkesan sgt akan masukkn lgi ubt kedua. Then ubt ke tiga kalau maseh xde progress.hopefully sis dipermudahkan..

Sakit.. tapi semua tu hilang apabila lihat muka baby.. saya pun first baby sis..induce juga sebab dah lepas due tapi tak ada tanda bersalin.. wish you all the best..♥️

Sy la dgn anak kedua. Sure induce sakit rasanya tapi best drpd c-section. Tahan jap je. Sakit mcm kaki kejang. Berdoa byk ye sis

Sama. Bsok kena induce sbb dh 40w takde tanda2 bersalin lagi. Gdm on diet control jgak sy ni. Tak boleh bersalin overdue 😅

setegah org induce tak sakit . tp sebabkn sy tiada bukaan sy rasa sakit induce yg kedua gunakan belon .

X tau nak share mcm mana tp boleh tahan jugala.. Senoga dipermudahkan..

Induce tak sakit tp contraction sbb induce tu yg sakit giler huhu

Skrg induce pakai belon. Ada yg ckp sakit tak tahulah.

Semoga dpemudahkn segala urusan Aamiin..