keguguran

Sy 13weeks pregnant tapi sejak sebln Ade spotting then bleeding started and then today huge blood clot dropped...is it miscarraige? Sorry for the photo..

keguguran
11 Balas

Terus ke Emergency Department sis. Sebelum keluar ni memang rasa sakit sangat kn. Lebih teruk dari menstrual pain. Masa saya miscarriage dulu pun macam ni, twice. Dr cakap sakit tu sebenarnya contraction. Be strong 😢

4y ago

Iya betul sis.. Saya 2 kali miscarriage. Seram kalau nak ingat balik. Pergi hospital nanti, Dr akan masukkan yang macam mulut itik tu dan buat transvaginal scan byk kali untuk tengok rahim dah clear atau belum. Paling takut kalau nak kena D&E kalau incomplete abortion. Setakat ni Alhamdulillah belum ada pengalaman D&E tu.. Ujian buat yang bakal bergelar ibu.. 😢

Sgera ke hospital sis. Tu bentukk mcm kantung... Takut masih ada sisa lg di dalam... Sy dah 3x gugur mcm tu keluarnya.. Semoga di permudahkan..

Saya 1st pregnancy pernah jadi macam ni, sebelum Tu perut memulas...pergi klinik doc kata miscarriage...Apa2 pun pergi klinik sis tunjuk doc ..

i miscarriage 2x, mcm ni la keadaan die..pg hosp drg akn check rahim dh clear @ tak , and doakan i utk 3rd time prggy 6week

How are u? Harap semuanya ok. I hope u went to emergency as soon as that happened

Masukkan itu dlm plastic then bawa ke hosp..

Mcm gugur tue sis... mcm isi ikan je tur...

Gugur ni.. hm 😔 stay strong yaa sis.

Better go to hsptl asap...

Better go to hosp terus