Mandi pantai / kolam

Sy 13w 4d, boleh ke nk mandi pantai? Ada org kata tak boleh sbb bg pressure kat perut.. n boleh effect baby..

8 Balas

Boleh, tp make sure tempat yg bersih...Saya 15 week pernah mandi kolam, after 2 weeks ada contraction dan doktor ambil sampel ada jangkitan kuman GBS, dan lahir prem... soalan pertama doktor tnya saya ada pergi mandi kolam tak. maybe kolam saya mandi tu tak sesuai atau air tak bersih.

boleh sis. sy dulu 37w mandi swimming pool. cuma hati² tempat yg licin. kalau setakat nak berendam dekat pantai ok lah. kena extra berjaga² bila dekat pantai sbb takut ombak kuat ke ada obor² ke 😅

Boleh je , harituh sy 9 weeks saya mandi kolam , cuma tuh la , jadi cepat penat , and make sure kena hati2 , jangan terjatuh atau apa2

Boleh, dah terapung, tak ada apa effect pd tubuh. Cuma kena jaga kebersihan di pantai/ kolam.

Boleh xde masalah. Jangan meniarap kt pantai udah ler

2y ago

Yang bukan bukan 😅😅

bolehh sis. tp saya prefer mandi kolam .

Pressure tang mana?

boleh