Tips nak bawak anak mandi pantai

Hi. Anak saya dah 9 bulan. Saje nak bawak berjalan ke pantai bagi dia main pasir. Ada tips tak? Kena pakai sunblock baby tu ke

5 Balas

Hi. Tak prnah pakaikan anak sunblock masa bawah 1 tahun. Pergi pukul 7/7lebih okay je. As long tak kena cahaya matahari yang terik sangat tu. Bagi anak pijak pasir yang tengok bersih. Sebab ada kes pijak pasir yang ada najis binatang bahaya utk manusia even baby.

Hai. Kalau pergi pkl 7 lebih gitu okay je. Tak pernah cuba pakaikn anak sunblock masa bawah 1 tahun. Kalau dah start matahari mencanak boleh pakaikn topi tapi better jangan berjemur lama sangat bila matahari dah terik.

Pernah baca Dr Amalina sarankan pakai sunblock utk baby tp kne 6 bln keatas. Ada brand khas utk baby la jgn pakai yg dewasa pakai.

Sy xpkaikan sunblock. pergi awal sikit, jgn dh matahari tinggi. dpt secure tmpt redup utk bby.

pergi awal pagi elok..