Mandi pantai

Hai.. sy nak minta pendapat/pengalaman ibu2.. ibu2 ada pernah bawak baby 1 tahun kebawah mandi pantai tak ? Macam mana ibu2 bf baby ye ? Yela pantai tempat open & ramai org.. dan macam mana ibu2 mandi kan baby dgn air bersih ?

2 Balas

Saya beli nursing cover kat shopee, bila2 n dimana jua boleh bf/df baby. Untuk nak mandikan dgn air bersih memang kena bawak dr rumah lah sbb terjamin dah itu sumber yg kita sendiri bawak.. Sbb tempat awam, nak expect dr segi kebersihan tu, tambah baby under 1y/o tu kita sendiri boleh pk mana baik. Alah bilas dgn air mineral or air paip yg kita bawak tadah dr rumah pon xpe.. Letak dlm botol.

Hurmm...tak pernah bawak baby bawah 2-3 tahun mandi pantai sbb takut kulit baby sensitif😅 lagipun myself tak suka pantai..bawa air bersih untuk bilas, sanitizer ke apa ker ..lagipun kt pantai ada mcm kutu yg kecik2 pandai gigit, once dia gigit gatal yakmat..sy pernah kena, setahun lebih br baik😂..takut kena kat baby pulak tu yg x pernah bawak baby. Happy holiday sis