Susu Formula

Susu Formula utk BB 3bulan mana yg Terbaik dr segi kandungan gula, DHA, sesuai dgn perut BB.. Susu Lactogen, Dupro & Dutch BB

1 Balas

Bab susu mmg kena try & error. Sbb klu sesuai dgn baby A, xsemestinya sesuai utk baby B. Ada bby lactose intolerance, ada bby perut sensitive. Sy sndri pun try & error dkt 5 jenama fm, baru dpt yg serasi.

2y ago

Bby sy serasi dgn enfalac a+ gentlease, sbb perut dia sensitive. Awal2 cuba susu yg biasa jumpa tp dia jrg poo, jd sembelit, poo pun keras ketul mcm tahi kambing & batuk2 especially masa tidur. Tp susu ni susah nk cari yg tin kecil. Ni pun sy beli di shopee sbb nk cuba dlu. Then tgk reaction bby ok, so sy continue saja.