Breastfeeding ?

Susu badan yang dah dipam kena simpan kat freezer atas ke bawah? Susu tu nak kena dibekukan ke?

5 Balas

Bawah dulu then boleh sambung keatas, tempoh letak dibawah 1-5hari ya, baru boleh tukar ketempat beku. Tempoh bila dah dikeluarkan dari peti ais nak kasi anak minum, kena habiskan dalam 24j. Selepas tu. Dah takleh kasi.

5y ago

My pleasure mommy. ❤️

Hi puan. Boleh simpan di chiller dahulu. Jika tkguna boleh naikkan ke frozen. Susu di chiller bertahan 5 hari shj.

Susu baru diperah letak di chiller dahulu(bahagian bawah). Jika tak digunakan dalam masa 5hari baru naikkan ke frozen.

Hai. Letak dibahagian chiller dulu baru freezer 😍

Bawah tahan 3-5 hari je.