Breastfeeding

Salam hi semua #firsttimemom here. Any tips tak utk breastfeed? Marmet tu apa ye? Lepas tu, mcm mana nak simpan air susu dlm freezer, lps tu klu nk kluar kn air susu dr freezer kena rendam dlm air panas ke? Klua nak g klua ke, apa tips nk smpan susu tu dlm cooler bag? #advicepls #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

1. Follow Happy Breastfeeding Malaysia/ Owh Diyana @ Kakak Susu. Banyak info bermanfaat. 2. Marmet tu cara perah susu dgn betul. Boleh belajar dgn no. 1 atau mana2 video di youtube . 3. Marmet atau pam susu, dah cukup 15minit perahan letak susu dlm bekas simpanan, terus masuk dlm freezer. Susu beku dlm freezer tahan 3 ke 6 bulan tengok jenis freezer. 4. ya, rendam dgn air panas utk guna terus. Ada juga cara lain, sy tak ingat. 5. Cooler bag tu letak sekali ice pack. Ada susunan utk frozen milk, chilled milk dan susu yg baru perah. bagi yg baru di perah , kemudian chilled , lpstu frozen .