Bagi susu badan yang dipam

Boleh tak bagi tips utk bagi susu yang dah dipam supaya baby dapat minum cepat? (Sebelum baby nangis dgn kuat) Mcm susu yang dah dipam simpan dalam chiller, bila awal pagi, terpaksa ambil masa lama untuk panaskan susu yg baru keluar dari chiller. Ada tak tips2 atau cara2 lain kalian bagi susu pam kepada baby? Sebab kalau nak simpan awal susu tu kat luar suhu bilik tahan 1-2 jam saja. Kalau 3 jam lebih nanti susu tu terbazir mcm pula. Tq yg membantu. #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Kene tau anggaran feeding time baby.. then da boleh siap2 warm kan susu pam.. sy beli warmer susu utk kes2 camni la.. even susu fm kalau minum x abis pon sy terus letak kat warmer.. hope membantu 😀

11mo ago

Boleh ke simpan dalam warmer lama2? Berapa lama sis selalu simpan? Sis pakai warmer apa? Dan berapa lama warmer tu panaskan susu tu? Sorry banyak tanya.

Susu baru pam tahan 4 jam suhu bilik dgn syarat tak dipanaskan/letak dlm peti, sy pam sikit & terus bagi