Cara simpan,panas susu setelah dipam

Momies macam.mana ye cara simpan, panas susu yang dah dipam ? Boleh simpan berapa lama dalam peti ais 2pintu bahagian atas dan bawah ? Nak panaskan macam mana ye ? #firstbaby #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

1 Balas

susu baru diperah/pam, tahan 4jam suhu bilik, 8jam suhu sejuk (aircond) chiller - 24jam freezer - 3 bulan deep freezer - 6 bulan kalau susu dalam chiller, rendam air suami kalau dalam freezer, lalukan bawah air mengalir sampai cair, then boleh rendam dalam air suam. susu yg dipanaskan tahan 1jam. boleh je nak bagi susu tu terus tanpa panaskan kalau baby okay.

8mo ago

kalau susu dah kena air liur baby, tahan 1jam