susu formula

susu badan belum melimpah baby baru usia 17 saya dah bagi susu formula karihome sbp nak turun kan kuning dia alhamdulillah berjaya so next susu fm apa y disarankan saya untuk beli sebap karihome mandi sangat harga 400grm 57$ adehhh helpp helppppp

7 Balas

Kerapkan bg baby susu bdn. Awal lg tu. InsyaAllah susu boleh meriah. Bila kerap susukan baby, otak kita terima isyarat utk produce lg byk susu.

Minum air suam byk2 utk melimpahruahkn susu.. Kalau bby ok dgn susu tu.. Baik kekalkn je..

Blm terlambat lg nak bg susu badan sis..

Apa2 pun boleh. Try n error.

Me myself awal awal campur fm. Lepas habis pantang alhamdulilah fully bf, susu dah cukup. Kerapkan df, pump every two hours kalau boleh awal awal ni. Memang susu akan banyak, demand vs supply. Sekarang baby dah nak masuk 9 months, dah makan solid still bagi susu badan. Susu formula buat spare. Sebungkus still tak habis habis since after pantang haritu. And mommy kena minum air kosong 3-5l per day, consume enough calcium.

Kurma tiap pagi 5 biji pagi 5 biji malam

Sis, sempat lg tu nk susukn baby..mkn mknan brkhasiat, sup lobak putih, sup sawi, susu, kurma..antra mknan yg blh bnykkn susu