pregnancy

susu apa yg sesuai ibu mengandung. kandungan 6 week .anak kedua. dulu anak pertama saya minum susu anmam, frisomum, similac. dpt gdm on insulin . skg saya cuba enfama. tpi risau dpt kencing manis .

7 Balas

Mula mula minum Frisomum Honey Vanilla, berat naik mendadak, nurse suspect sangkut gula tinggi dalam darah, then tukar Enfamama Choc tapi tak ikut portion yang dia bagi, 6 scoops. Ikut selera tekak, 2 1/2 scoops pun sedap dah. Alhamdulillah, berat maintain & gula pun okey 😊

Klau dah penah dpat gdm elok jgn ambik susu pregnant ni, kebanyakkan gula tinggi. Cari susu yg low fat je, tak kisah jenama apa pun..

Sy ambil pil kalsium.kdg2 bila minum susu kandgnn gula tinggi ni bg ksn kt ibu n bby.sy gdm dc masa preggy

susu kambing pon bolee sis . orang cakap minum susu kambing bole elakkan anak kene kuning .

sye minum frisomum gold. khas utk mengandung. farm fresh milk pun okay

susu fresh farm kurma . bagus juga untuk hb

Frisomum gold sedappp!