Jika anda seorang surirumah, pernah tak anda rasa mahu bekerja semula?
Voice your Opinion
Pernah
Tidak pernah

6075 respon

36 Balas

Even fully housewive saya ada pendapatan sendiri but biasalah, husband rasa isteri dia ni mesin kot tak boleh sakit atau penat🤦‍♀️ bila masa kita lambat bangun, tak masak sebab sakit dan perlukan rehat dia tuduh macam-macam i cannot brain. Sepatutnya, tolong bawak kita jumpa doctor tapi dia tambah sakit hati pulak. Tu yg rasa nak balik bekerja, biar dia ada akal nal urus semua mcm dulu2 semula.

Memang ada hasrat nak kerja balik sebab ekonomi sekarang tak berapa baik dan salary suami pun cukup2 makan je. Bila discuss dengan suami dan suami cakap better duduk rumah jaga anak sekurangnye anak2 tak terabai dan sentiasa dalam pemantauan kita. So, saya follow apa yang suami cakap demi anak2.

Usia ank no.2 dlm 10bulan company bg cuti tnp gaji semua staff sb masalah kewangan.. jd.. buat kerja sendiri dri rumah.. dan.. bila ade interview lain.. rase syg dah nk tinggal anak utk pergi kerja.. sampai skrg suri rumah sambil jd pengasuh.. dan skrg jg tgh peknen (32w) ank no.3.. 😁

Sentiasa rasa ingin bekerja, bukan menjadi surirumah.. Tapi disebabkan pandemik, suami pula tak benarkan bekerja.. jaga anak sendiri lebih baik.. suami mampu.. tak apalah.. surirumah pekerjaan terbaik ditambah lagi boleh bersma anak 24jam Alhamdulillah..

pernah sgt2 sbb risau kn keadaan suami yg keje siang mlm tpi gaji xseberapa tpi ttp syuku msih mmpu lg sara ank isteri wlau pn x 100% . tpi wlau mcm mne pon xbole nk krje sbb ank2 msih kecik dn zmn skrg rmai yg mengasuh xikhlas dn jujo .

Sy x pnh jd srt tp pnh duk ruma 4bulan lps bersalin,3 bln pertama je sronok duk ruma smpai ckp kt husband sy nk benti kerja..msk bln ke 4 da rase x sabar nk keje balik 🤣 so im a proud working mom again 🤪

Kadang akan rasa macam tu, sebab kesian tengok husband sendiri cari rezeki untuk anak dan bini. Tp dalam masa yg sama, baby i kecil lagi. X boleh kerja, nasib jga husband sangat memahami. Hehee 🤭

Pernah...sebab kerja di rumah lg mencabar dari kerja di luar....kena ade mental yg kuat apbila membuat keputusan untuk berhenti kerja..(tapi klo kite kuat,kite adalah super mom😍😍😘)

Pernah rasa mau kerja. Kerja sendiri ja la..such as working at home but mcm i’m lack of confident for myself..haha😅🤭

Pernah rasa nak kerja,but lihat sibongsu rasa tak rela dijaga orang lain kurang percaya dgn pengasih zaman now