Jika anda seorang surirumah, pernah tak anda rasa mahu bekerja semula?
Voice your Opinion
Pernah
Tidak pernah

6078 respon

36 Balas

Saya suka berkerja, kerana bila bekerjaya kita lebih berdikari dan ada wang sendiri😊

Dh terbiasa kje...dpt pegang duit sendiri.skrg dh mengandung...alah awal mengandung

Nak bkrja... Nak tambah income sikit untuk masa depan kelak😂😂

Bila cuti sekolah terutama cuti hjg tahun baru seminggu 2 dah rs nak kerja

4y ago

Walaupun berkerja pun penat sekurangnya bergaji...ni sudalah suri rumah penatnya sgt sgt, baru dpt suami yg pandang sekilas sj...duit pun x bagi... Susah juga, nak beli kotex pun terhegeh minta kat adik beradik... Anak pun dah la ramai..mcm tangga, patutnya suami kena hormatla si isteri..bagi duit, isteri pun nak juga sekali sekala mkn biskut...bukan sy la, sy nampak jiran tu haah...kesian, anak dah 6 org ..5 bulan,1 tahun 3 tahun 5 tahun 7 tahun 9 tahun...suami lgi suruh jaga ayam sabungnya ..😅😅,berhujan berpanas isteri tu duduk sj d luar jaga ayam...

Kadang2 rindu time kerja dulu. Ada pocket money sendiri.

saya suri rumah... tapi nak cari duit sendiri ngasuh anak org..

saya mmg ibu yg bekerja. pernah 3 bulan x keje saya rasa kosong

Nasib baik husband saya bagi saya kerja walaupun selapas kawin

Kenap harus malu,rezeki halal dapat membantu meringakan suami

Tidak,kena pula kena malu if kerja membantu meringakan suami?