Adakah anda memberikan vitamin tambahan kepada si kecil pada usia 6 bulan?
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Kadang-kadang

11841 respon

37 Balas

Bkn ms 6bln..tp dh stat bg since.lahir lg..sbb bby lahir prem..doc consult suruh bg bby mkn multivitamin appeton growth until age 1 year... Sbb doc kata bby prem antibodi xbpe nk kuat sbb kuar awl..maka kne bg mkn multivitamin tuk kaber mne yg tak ckup dlm bdn..dlm ms yg sm tuk tumbesaran ank..supaya blh.mmbsr sm mcm bby yg lahir ckup bulan

2y ago

*doc

Pemberian vitamin adalah tidak digalakkan untuk kanak-kanak bawah 1 tahun. Selain daripada itu, hanya kanak kanak yang perlu sahaja akan diberikan vitamin oleh doktor. Sekiranya anda masih ingin memberikan vitamin, sebaiknya tanya dahulu dengan doktor anda. 😁

Anak saya Makan vitamin masa umur 4 bulan lagi sampai sekarang anak saya dah 6 bulan sebab anak saya kurang berat badan.. doktor Dari hospital wanita Dan kanak2 HKL yg bagi suruh anak saya Makan.. anak saya lahir cukup bulan cuma anak saya lahir kecik..

8mo ago

Alhamdullah tahan lagi baby puan , baby saya 6 bulan 5.6kg saje doc baru je sarankan multivatmen tu

Anak saya baru masuk 7 bulan & doktor sendiri yg prescribed bagi makan multivitamin, saya hanya ikut nasihat doktor tak berani bagi makan apa2 supplement tanpa arahan & nasihat doktor

Baby dari newborn mmg dha makan vitamin appeton... Sbb dokter suruh baby kurang vitamin dalam badan... Sampai la sekarang baby nak masuk 4bulan dha....

Tapi saya bgi susu bdan saya ada consume a few supplement macam omega 3,vit c & protein so mnfaat tu dpat ke dia skli kn

vitamin apa yang sesuai untuk baby 7bulan yang kurang berat badan. baby boy masa 6 bulan berat 5.8kg

Baby sy bby prem.. Mmg dr umo sebulan pakar pemakanan suruh guna multivitamins utk cmpur dgn fm.. 😉

Vitamin apa yg kena bagi utk bayi 6 bulan? Beli kat mana? Jenama apa?

bole tanya vitamin yg mcm mna tu? sya tak prna bgi anak sya vitamin,smpai ank sya 6 bulan ne.