Mana antara berikut anda dapatkan sumber Vitamin C untuk bayi anda?
Voice your Opinion
Vitamin C kapsul
Buah-buahan (Oren, Mangga)
Sayur-sayuran (Bayam, Brokoli)
Tomato
Kentang/Ubi Kentang

3897 respon

17 Balas

kentang & sayur tak provide vitamin C. kentang provide carbohydrate & sayur-sayuran kalau xsilap zinc something like that. vitamin c mostlyly contain dalam buah- buahan esp yg masam2.

D sbbkn ms pkp br ni sush nk dpt buahan d pasaraya..ada pn byk yg busuk x ok..just mkn vitamin c kapsul.. jika ada br bli buahan n dptkn sumber vitamin dr buahan 😉

Saya memang mengambil supplement vitamin C. At the same time ada sahaja consume sayuran seperti Oren , Mangga, Brocolli, Tomato dan kentang. Cuma bukan setiap hari

Kiwi lg byk vitamin C berbanding Oren..begitu juga dgn Anggur

Minum soluble vitamin C dengan fresh orange

Semua yg Ada di atas kecuali tablet vit c

semua di atas kecuali vitamin c kapsul

Buah. Tp ambil jugak vit c tablet

Buah²an & syur²an

buah dan sayuran