Ubat-ubatan

Hi suma..nak tnya klu mkn ubat spt antibiotik,flu & demam ganggu haid kita x? Sy da mkn ubat2an sbab dpt infection kt kaki. 1st day da calit drah kt panty..2nd day pun sma. 3rd day da lendir drah kaler hitam then igt msti nak period ne tpi bulan ne xda period kuar pla. Da lewat 8hri. Ada x sapa2 tau klu ubat2an ne gnggu haid ke x? Tqq

2 Balas

Boleh check ngn Doctor but selalu nya takde sampai boleh lewat haid 8 hari. Stress mungkin

5y ago

Erm x tau la sis..maybe la da stres skit kat tmpat keja. And awal bulan ne dpt infection kt kaki. So kena mkn ubat hospital..

Sepatutnya tak mengganggu period pun sis

5y ago

Jgn malas cmtu sis. Check upt. Risau kalau pregnant sbb sis dah mkn ubat mcm2 tu tkot ada yg effect bby sekiranya btul sis pregnant. Kalau pregnant, sis kena cepat consult dgn doctor. Bgtau sis ada mkn ubat sekian2.