chicken fox

Assalammualaikum mummy2 kat cne ada pengalaman x masa preggy dpt chicken fox..sy da 7bln n ne ank k 4..sy da dpt rawatan kat klinik n d bagi ubat chicken fox tp doktor ckp ubat tu kuat..klo x mkn kena kat baby tp klo mkn plak effect jgk kat baby akan cacat..sy risau samada nak mkn atau x..pendapat mummy ples?

1 Balas

Better ikut ckp dr utk mkn ubt tu. Ubt tu boleh mencegah/ kalau terjangkit kat baby bole kurangkan komplakasi. Virus varicella-zoster bole lalu placdnta dan jangkiti baby, boleh jd fetal varicella syndrome lepas lahir (sis bole google dan baca, tp gmbar agk mnakutkan sy bgtau awl2)