Berat baby

Suka tgk ore lain duk share berat baby dlm kandungan. Kita ni 36w masih x tahu berat baby. Bacaan air ketuban pun x tau. Last klinik scan masa 28w. Lps tu dah tak scan sampai skrg. Bila tya misi, bila plak doc nk scan. Dia ckp dh x scan. Em kuciwa rasa.

9 Balas

takpe tk tahu pun. bagi saya baik tk tahu dari tahu. tambahkn lg kerisauan. kalau kk memg tk scan. sy last scan kk 32w. pastu lani 38 w tk scan da. tawakal. insyaAllah anak baik2 je. bukan taknak scan swasta walaupun cuma rm50. cuma 50 tu dh boleh simpan utk blanja dia nanti. tambah2 lani musim masalah kewangan

klinik kat tempat sy scan 32w utk tahu kedudukan baby songsang atau x. kalau songsang repeat scan 36w, dr tgk jgk paras air ketuban, kedudukan uri. kalau semuanya ok tunggu waktu nak bersalin jela.

Boleh cari sonobee cover tak area berdekatan dgn awak, kalau dia promo untuk 2d scan bawah RM30. Boleh lah kalau nak check sebulan sekali tu 😊

klinik kat tmpt sy last scan 36w sbb nak pastikan kedudukan bby, kedudukan uri n air ketuban ok ke tak sblm bersalin..

2y ago

haah , saya pon last scan 36week . dapat taulaa size baby , ketuban banyak mana

pergi laa swasta..walaupun keluar duit sikit tapi berbaloi kan at least kite tahu keadaan baby kite

sy pn last scan 32w berat baby 1.8kg..lg 2mgu nti nk scan plk 37w,xtau lah brp berat baby&air ktuban..

saya hospital uitm puncak alam..setiap kali check mesti scan.. saya x cek kat kk..

sebelum bersalin akan tahu jugak.

P la sis scan dkt swasta..