Ibu suka makan jeruk tak ketika mengandung?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

6332 respon

33 Balas

Masa alahan teruk memang suka makan jeruk sebab tu je yang boleh telan. Nasi apa semua memang tk boleh jd muntah balik.. Tapi bila dh tau jeruk tk elok untuk ibu mengandung terus brenti makan walaupun teringin 🥴

dulu sebelum mengandung suka makan jeruk. sekarang tengah mengandung kalau makan jeruk ke asam confirm muntah. nasib baik boleh minum lemon.

Suka laa. Dri dlu mmg favorite pantang ada dpn mate nk kunyah je. Skrg lagi laa kalau xdpt tu fuh air liur bergelinang dlm mulut

Tak sesuai kot... Sebab bukan makanan yg sihat... Boleh ganti kan makanan lain... Macam makanan kering yg sunnah tu

Suka sangat tapi katanya tak elok untuk ibu hamil jadi cuba tahan diri dari kerap makan jeruk..

tak berani mkn jeruk. walaupun tekak mmg tak lalu NK mkn apa2.. ambil myk angin.. sapu kat hidung & dada

Nk mkn rojak buah je..msm2 x ley tln skrg ni..lidah loye je..mcm suke mknn yg mnis2 bru kne dgn tkk

Suka tapi bila dah pegang jeruk tu tak nak pula.. Haha.. pelik tp benar🤭

sebelum tahu pregnant cari jeruk je, pas tahu terus xteringin. hahah

Biasa je. Makan pun sebab anak beli masa dia pergi kem kat USM.