Better pegi scan kat kerajaan or swasta ?

suggestion..

29 Balas

Do both.. But for more accurate answer I prefer swasta.. Can't put the blame to KK due to their not up to date machine.. But both very acknowledgeable and very helpful..

i would prefer swasta, pilih klinik swasta sakit puan sbb dorang ada machine scan yg bagus. klau gov mmg hampeh machine dia, selalu kabur..

Ikut kemampuan, kalau ada rezeki blh la buat kt swasta. Servis mmg terbaik. Kerajaan pun ok jgk sbnrnya. Ikut nasib, ada tmpt mmg layan baik n xlama sgt tggu turn.

Swasta bagus.. Jelas.. Kerajaan ni bnyk yg masih blm tukar peralatan bru.. Lama pnya x jelas.. Kalau hospital mngkn jelas..

swasta okay sis...kne pandai pilih klinik...klau 2d sy buat aritu mse 25w jelas nmpk jantina pn nmpk...bru 40..gov xclear

bergantung pada budget...kos kerajaan berpatutan...swasta sesuai dgn service yg disediakan dengan harga yg diberi dan puas hati...

Sy buat dua2 sis..dekat gov time awal2 pregnacy & time 20weeks & swasta time 25weeks for detailed scan + 4d..

5y ago

Sis buat 25 minggu dh jelas nampak wajah anak ke.?jantina dia nampak x sis.?

i pilih swasta .. cpt sikit .. n doctor sndiri yg check .. cumanya nak kena byr sndiri laa . hhehe

swasta lebih senang. bezanya cuma bayaran ada mahal sikit. kalau kerajaan murah. tapi nak tunggu lama.

5y ago

ya betul .bayaran rm10/ full ultrasound . nampak baby dah form sepenuh nya masa 21 minggu . sama juga bayaran rm100 .on the spot dapat reslut .

Sy 1st scan saja kat swasta. Itu pun nurse kk suruh utk check usia kandungan. Seterusnya kat kk jer