Hi mommies.. I nak tanya I skrg 8 weeks pregnant suddenly no morning sickness is that normal

No morning sickness

11 Balas

sama macam saya.. wk 6 & 7 morning sickness teruk.. harini genap wk8 mcm dh takde morning sickness.. 2 hari lepas scan baby jantung tak nampak lagi tp doc ckp jgn risau masih awal lg ni... tp saya dh start risau sikit n then tiba2 morning sickness hilang dia jadi lagi risau.. harapnya baby sihat je 🥺

8mo ago

cuba positifkan diri je sekarang ni.. as long as takde tanda2 yg tak elok tu saya lega lg

normal . Saya anak 1st dulu lnsung x de morning sickness . Tapi husband saya yg teruk . Dia muntah² craving mkan mcm² . Skrng tgh pregnant anak no 2 pon x de sgt morning sickness . Setakat pening² ngn mual skit je . Takde smpai muntah² . Best tau x de morning sickness ☺️

Sudden no morning sickness or not yet having morning sickness? 2 different things here. If sudden, quite odd cause you are not yet in 2nd trimester. Morning sickness usually decrease in 2nd trimester but different body, different timing. But I prefer you go check.

Sy skrg 8w masih morning sickness. 🤢 tp disebabkan mggu lps asyik layankan je muntah ni trus kena tonsil bengkak. Skrg bila rse nk trmuntah je trus paksa tahan. Sbb takut tonsil bengkak balik. Tringat mggu lepas nk telan air liur pun x mampu 😖

8mo ago

oh.. I punya morning sickness dah ada balik.. sama muntah sampai tekak bengkak. check doctor bagi gaviscon. n suruh minum air banyak.. skrg dah okay

kalau boleh puan p scan tgk jntung bby..sbb sy pnah mcm tu..tp scan xnmpk jntung bby...last skali gugur...allhamdulullah pregnant plk..hrp ok la yg ni...better sis p cek tgk keadaan bby...

same mcm sy 11w masih xde alahan , cume pning2 loya mcm tu , berbeza dgn mengandung ank sulung , mabuk teruk xleh makan , yg ni berselera mkn sbb xde alahan

Klu risau boleh kot pergi scan utk tgok heartbeat. Hati pun tenang klu tau baby baik² dalam tu 😁

normal. awal lg. or mgkin xde alahan. ade org kena cepat. ade yg kena lambat. depends

Sis..nak tnya la sis punya kandungan ok? doc ada ckp apa apa? Sy msuk 9 weeks ni hilang alahan

8mo ago

Alhamdulillah... terima kasih sis.

Sy pun X de ape ape sickness . Just sumtimes Rasa Lapar Jer I'm 9 weeks pregnant..