Adakah suami anda memberi nafkah setiap bulan?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

6726 respon

28 Balas

Xkn x bg nafkah. X kisah la brp yg pnting bg. Klu x bg bgs jgn jd suami. Suami msti kna tau tnggungjwb drg sbg suami. Jgn brkira dgn isteri sndri nnt rezeki ssh nak masuk. Rezeki tak smstinya duit shj tp jg kshtn, ank yg baik, kbahagiaan rmh tgga.. Tu smua rezeki

bukan nafkah dalam bentuk duit. tapi perbelanjaan makan/minum harian, bayar minyak kereta saya, kadangkala belanja baju/tudung, bil² rumah, kalau saya sakit pergi clinic dia yg bayar 🥰 saya rasa nafkah dari segi ni pun dah bersyukur.

suami bg tiap hari, walau rm10. duit belanja lain, makan lain, minyak isikan. kalau dia gaji bulan, 15% dri gaji dia kasi saya. walau guna utk kami jgk hujung2 sbb mmg saya save utk sesak.. alhamdulillah

duit bkn nafkah kan??yg nafkah nya makan minum,tempat tinggal,pakaian,ubat ubatan..kalau itu lengkap tu dah dikira bg nafkah

selalunya ya. ikut kemampuan dia. keja techinician proton skang teruk skit, kita faham. walaupun skit, tetap ada.😘

suami bg setiap hari... walopun hari gaji saya...dia ttp bg duit belanja ...dan duit minyak...

Xpernah minta byk sebab tahu suami byk tanggungan. Byk ke x yg penting setiap bulan bagi.

laki sya x pernah pon bagi duit nafkah tapi sya bersyukur mkn minum dia yg jaga 😊

bagi la jgk tapi sy tak mtk bayak . ksian kan suami byk kne tangung

4y ago

yupp

Nafkah sama ada zahir atau batin itu kan wajib. 🙂