Suami, mana yang anda lebih suka buat dalam membantu isteri?
Voice your Opinion
Jaga anak anda
Tolong kemas rumah
Tolong lipat baju
Tolong masak
Semua yang di atas

5716 respon

22 Balas

Alhamdulillah suami rajin tolong buat kerja rumah & jaga anak. Jangan suruh dia masak je. Dgn segera dia p masak kat kedai 😊. Kalau minta tolong lipat baju pun suami lipat tapi 😪 kena lipat semula 😊.

3y ago

Harus tlong menolong sesama isteri dan suami

basuh, sidai & lipat baju tanpa paksaan.. maybe sbb family mil buat bisnes dobi.. & ayah sy mmg selalu tlg mak basuh sidai baju.. sbb diorg tak pandai nak msak..

Mesti lah semua yg di atas. Tapi syg, suami sy tak mcmtuh. Kalau rajin die dtg baru die tlg. Tu pon 2 bulan skali kot baru rajin dtg tlg kemas n masak. Hahaha

jarang skali nk tlg.. asyik ngadap hp je. aku la masak,aku la urus ank² ,aku la kemas , aku la basuh bju n pinggan mangkuk..

alhmdllh suami bisa bantu semua yang saya butuhkan bantuan...tapi jika perlu..kakau tdk ya krjakn sndri bisa ..

paling syok bila husband ironkan baju, dia pula line terbaik. Paling malas iron baju 😌

..lebih bagus kalau suami boleh bantu isteri d dlm segara urusan rumah

suami Sy selalunya rajin tlg basuh baju,jemur n angkt jemuran

Semua dia atas. Bersyukur dpt suami ringan tulang 😅

Kadang2 jugak tp kena ceramah dulu baru buat kja😝