minum susu formula

Hi mommy , salahkah kalau saya tak bagi baby sy yg 3 bulan ni minum susu formula ? Asyik kena marah dengan kakak ipar mak mertua je sbb tak bagi bby minum susu formula?

13 Balas

Saya pn alami masalah yg sama. Biasalah org dulu dia rasa fm tu penting or seolahnya wajib utk baby. Padahal sebenarnya tidak. Anak saya bila dpt fully BF lebih 2 tahun barulah fmly stop paksa or ckap pasal fm. Next anak bru diorg yakin dgn bf

4y ago

betull..siap bawak fm masa hri pertama bersalin .. susu meriah buat apa nk campur

Kalau sis ada susu badan. Bagi je susu badan. Susu badan banyak khasiat dia. Lagi elok dia minum susu badan dari susu formula. Orang lain kalau nak marah lantak dia. Yg menjaga kita, bukan dia. Sibuk sangat

Xbagi lagi bagus.kalau xkerja boleh full bf.kalau kerja larat nak simpan stock pon bagus.Anak saya sorang bf sampai 3y5m dan sorang lagi 2y5m..jimat duit dan senang xyah bancuh2 waktu malam 😁🥰

Kenapa nak marah. Sis ada susu badan kan? Bagi la baby susu badan. Ada rezeki baby dpt susu ibu. Susu ibu byk khasiat dan blh jadi baby pintar. Dan susu ibu kuatkan tubuh badan baby juga

5y ago

Tu lah , hari² kalau dia ada kat sini mesti ckp suruh bagi bby minum susu formlua

Susu ibu lagi byk buat apa nak bg susu formula.. Biarkan je. Kalau perlu keluarkan semua fakta sains. Cakapkan. Orang pnya la susah hati susu drop.. Nk bnyak kan susu..😞😞

abaikan je sis .. sy pun mcm tu jugak mil siap beli fm suh bg anak .. then sy malas nak kata apa sy cont bf lepastu mil senyap sndiri tak paksa dah bg fm ..

Abaikan je sis.. Susu tbaik adalah susu ibu... Pdirian kita kena kuat sis... Sbb tu anak2 kita

Keluarga saya pun macamtu, suruh bgi fm spaya baby biasa. Suruh bagi air pula tu

Nasib bukn kakak ipar or mertua i. Hmm.. breastfeed is way better than fm.

Tak salah... BF je baby sebab susu ibu ni susu yg terbaik..