asyik terasa nak minum air gas jek

Spe kt sini mcm sy duk nk mnum air bgas jek.. Blh ke ek? Xtahan la tekak ni..air kosong sjuk plak muak.. Sy baru 3bln.. Ade risiko x kt bby?? Tp sy campur sikit dgn air bg kurg gas nyee..

11 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Air gas biasanya tinggi gula kan sis. Risau kena GDM saja. Kalau letak air pun rasanya still manis. Benda2 manis buat baby cepat besar. Not sure kalau ada kesan negatif lain. Kalau sekadar merasa ok. 😊

3y ago

Gdm tu ape. .maaf tnya sbb tak tahu

sye dah msuk 5bulan bru minum air gas, xbnyak just nk hilangkan rse teringin hihihi.. skrg masuk 3rd tris dah brani minum sebotol hahhahha tpi berhari2 gak nk hbis kan.

Sy pregnant dlu tringin nk mnum air bergas..tp tkut..sb air gas kan..ada skli tu nk jgk minum, sy isi dlm cwan sikit lps tu tambah air masak utk hilangkan gas dia

Sma la sis. Sy dekat2 nk bersalin nak sangat minum 100plus sejuk esp pada waktu tgh malam masa terjaga dari tidur. Syukur la xda apa2 wlpn mnum tiap hari.

VIP Member

Kadang2 tekak mmg tringin nak minum minuman bgas.. Tpi suami bgi minum sikit2 je.. sbb Minum air masak muak.. Air sejuk jela dok pulun selalu..

VIP Member

Awal preggy hritu pon sy tringin air coca cola.. Sy minum seteguk je.. Bg rasa kat tekak je..

Sy klu teringin, sy tegukkan jgk... Tp sikit2 jela... Sb suami marah... Hahaha

Bole minun sikit saja. Asalkan keinginan nak minum air bergas tu hilang.

Saya haritu waktu baru pregnant 4w, hari2 minum 100plus..

Elakkan sis. Gula tinggi sangat tu. Lagipun tak elok. ☺