asyik terasa nak minum air gas jek

Spe kt sini mcm sy duk nk mnum air bgas jek.. Blh ke ek? Xtahan la tekak ni..air kosong sjuk plak muak.. Sy baru 3bln.. Ade risiko x kt bby?? Tp sy campur sikit dgn air bg kurg gas nyee..

13 Balas

uish bole ke mnum air gas?? sy dah 8 bulan baru tau ghupenye bole mnum ek😂ingatkan xbole, tp sy mmg jnis xmnum pun cuma kalau tringin air manes beli soya ke susu beperisa, mati2 ingat air gas xbole ek

Air gas biasanya tinggi gula kan sis. Risau kena GDM saja. Kalau letak air pun rasanya still manis. Benda2 manis buat baby cepat besar. Not sure kalau ada kesan negatif lain. Kalau sekadar merasa ok. 😊

5y ago

Gdm tu ape. .maaf tnya sbb tak tahu

sye dah msuk 5bulan bru minum air gas, xbnyak just nk hilangkan rse teringin hihihi.. skrg masuk 3rd tris dah brani minum sebotol hahhahha tpi berhari2 gak nk hbis kan.

Sy pregnant dlu tringin nk mnum air bergas..tp tkut..sb air gas kan..ada skli tu nk jgk minum, sy isi dlm cwan sikit lps tu tambah air masak utk hilangkan gas dia

Sma la sis. Sy dekat2 nk bersalin nak sangat minum 100plus sejuk esp pada waktu tgh malam masa terjaga dari tidur. Syukur la xda apa2 wlpn mnum tiap hari.

Kadang2 tekak mmg tringin nak minum minuman bgas.. Tpi suami bgi minum sikit2 je.. sbb Minum air masak muak.. Air sejuk jela dok pulun selalu..

Awal preggy hritu pon sy tringin air coca cola.. Sy minum seteguk je.. Bg rasa kat tekak je..

Sy klu teringin, sy tegukkan jgk... Tp sikit2 jela... Sb suami marah... Hahaha

Bole minun sikit saja. Asalkan keinginan nak minum air bergas tu hilang.

Saya haritu waktu baru pregnant 4w, hari2 minum 100plus..