gambar sensitif episiotomy

sorry saya post gambar ni sbb saya nak tahu ada tak yg mcm saya luka jahitan episiotomy jadi mcm ni? boleh tak share apa perlu saya buat? esok saya nak ke klinik check

gambar sensitif episiotomy
54 Balas

Kurangkn bergerak ye sis. Banyakkan makan buah oren untuk mempercepatkan penyembuhan luka dari dalam. Lepas tu boleh try basuh dgn air garam yg dibancuh dgn air suam. Masa jahitan episiotomy saya terbuka, doktor kk kat tmpt saya yg suggest basuh dengan air garam. Lepas 2 minggu bercantum semula jahitan nya. Semoga dipermudahkan urusan dan cepat sembuh ye sis. Aamiin🤲🏻