darah haid ke darah nifas ?

masa bersalin tu drh keluar selama dua minggu . lepastu hnya cairan coklat shja yg keluar . selepas 4minggu dari drh berhenti keluar tetiba ada keluar balik lps ambik injection perancang . tu dkira drh haid ke ? #bantusharing #ingintahu

2 Balas

saya ada baca di google. kalau darah nifas, 60hari straight tanpa berhenti tu masih dikira darah nifas. tapi kalau contoh 2minggu je darah nifas lepastu darah berhenti seminggu ++, lepastu darah dtg semula, itu dipanggil darah haid. maaf ya kalau salah. sbb saya pun mcm awak tapi saya masih dlm pantang la.

1y ago

tktau sban kliru drh pun kluar tkbyk 😅

biasa drh nifas ni paling kejap 40 hari.. 44 hari ..paling lama 60 hari