Bulu Bulu Kehidupan

Hi. Sorry nak tanya soalan macam ni kat sini haha. Waktu mengandung boleh ke kita cabut bulu? Macam bulu ketiak & bulu miss v. Bukan shave tapi cabut satu per satu guna pengepit tu 🤭 Memang hobi kita cabut bulu hahaha. Rasa dia puas hati, tak pedih & berdarah pun. Ada bahaya apa2 tak pada kulit or baby kat dalam? Thanks.

16 Balas

i ad baca memang kita digalakkan bersihkan area situ sebab hygiene and lg ii kalau nk dekat due date sebab katakan la kita normal and berjahit bawah tu kalau bulu kita macam hutan pastu terjahit sekali uish ngilu serammm

Hahaha sy wax sis 🤣 letak cermin kat depan pastu pandai2 lah kangkang depan cermin wax sampai licin , sakit mmg sakit tapi puas hati sungguh sebab licin mcm budak darjah 1 🤣

11mo ago

Awk cari je kat shopee “hard wax” yg biji2 tu kena ada mesin dia untuk cair kan

normally org yg rajin cabut bulu dia tak bnyk pun mcm org yg wax. btw boleh je sis tak effect baby dont worry sbb baby sis duduk jauh dlm rahim tu dia tak rasa pun hehe.

wah sis sama la dgn sy suka cabut 1 per 1 sbb kepuasan 😂 rasenya tkde bahaya kt baby pon. cuma sis x lenguh ke? sy since pregnant ni dah jarang cabut sbb lenguh 😂

ada geng rupa nya 😂 time xpregnant dulu mmg rajin la cabut satu². skrng da msok trimester 3 ni , nk tunduk pun nmpk perut ja , mmg tak la cabut 🤣🤣🤣

takde masalah . larat ea cbut stu stu .sy cbut tiga empat helai dah tak larat 🤣 terus shave je

Boleh rasa nya. Saya pun wax. Tapi dah hujung2 tak dan nak wax sbb tak nampak. Jadi shave jelah 😂

sy pun cabut guna penyepit bulu miss v org ckp sakit tp tak pun, betul lh puas hati cabut satu2 🤭

Takde problem pun. Baby takkan rasa sakit pun kalau awak cabut bulu sbb baby tu dlm amniotic fluid.

Sy suka cabut bulu ketiak.. Miss v menangis oiii. Pergi kedai suruh org wax je