Normal ke mengandung 7 bulan tapi perut tak nampak (kecik)

Ramai tegur perut kecik , rasa terganggu dengan soalan tu 😢 Ada yang sama tak macam saya ? Mengandung tapi perut tak nampak ..

10 Balas

benda tu normal sis... sy smpai 9bulan pun still kecik lg. perut nampak bila lepas makan. kalau xmkn, perut mmg tersorok. tp anak lahir tetap nak dekat 3kg😅...utk anak 1st lg la mmg xnmpak. utk anak seterusnya mybe boleh nampak perut. tp bergantung pd bdn org tu jugak. klau bdn kecik ke kurus ke mmg susah nmpak perut. ada yg bdn besar pn perut xnmpak. sis xperlu risau 🥰

sama lah dengan saya, dah lah first baby sampai saya pun rasa risau in case ada apa apa. tapi bila scan baby alhamdulillah size baby sesuai dengan minggu kandungan so lega rasanya, doktor cakap tak perlu risau sebab setiap badan ni lain lain perubahan perut tu (tak semestinya perut kecik bermakna baby pun kecik) Jangan risau awak, kita ignore je apa orang nak cakap 😉

sama hehe. org pun cakap baby bump kecik sangat mmg abit terasa sebab ibu2 ni cepat terasa hehe. tp sy lebih suka sebab taknak orang tau. dan lagi satu sy selalu pakai baju hitam so ilusi baby bump tu pun tak berapa nampak. malas bila org ofis dah kecoh, pregnant kecoh, baby bump kecik pun kecoh heheh

tak perlu rasa mcm tu. saya sampai bersalin org tak sedar saya mengandung. asalkan kandungan membesar sihat, syukurlah. perut kecik senang kempis balik. yg ckp tu depa jeles je perut beso susah kempis 🫢

Kalau saya pulak saya lagi suka orang tak nampak baby bump saya. Taknak orang tahu pun saya preggy. Sebab risau jadi apa2. Asalkan baby kat dalam perut sihat, saya dah rasa syukur dah

saya pon perut x nampak. kedepan dah masuk 7 bulan. dulu anak yg sulung pon sama. org pon x perasan kita ni ngandung. tp badan nampak gemok jelah

saya lagi suka org ckp kecik Dan mmg sebolehnya sorok perut ni dari org nampak. Sebab baby bump tu aurat,selagi boleh tutup tu kita tutup

Sama macam sy juga. Asal kan baby berkembang dgn sehat dan doctor kata semua normal.. jgn risau k.

Takpe think positif sekurangnya nanti cepat sikit slim🫣 sy bangga bila org ckp xnampak mcm pregnant

1y ago

hrhe betull saya pun,saya suka kalau org kata nampak kecik ke apa,maksudnya cara saya cover tu mmg berjaya hahahah..lagipun baby bump ni aurat,selagi boleh cover tu cover je lah

sama kita sis..sy pn dh 7 buln org kata perut x nmpk..be positif ye