Tandas Duduk Or Cangkung

Sorry momy cuma nak tanya mommy2 yg tengah preggy skrg prefer tandas mcm mna ? Duduk or cangkung? Sy lebih suka cangkung tak biasa yg duduk punya.. Ada search kat google banyak kebaikan menggunakan tandas cangkung berbanding yg duduk .. Masalahnya sy terfikir kesian baby terkepit ? lagi2 usia kandungan baru 4 bulan.. Korang mcm mna?

34 Balas

Sy rumah mmg jmban cgkung. Jd sy beli krusi utk dduk khas utk jmban cgkung. Risau jhitan trbuka.. seramm aii..haha 😅 msa 3rd trimester nk cgkung pun mengah..

5y ago

Hahahaha...lucu pula baca ni sis...x pasal2 x dpt berdiri nnt bila dah cangkung😁😁😁

dlu masa awal2 hamil bole lagi tandas cangkung sekrg dh masuk 38 week,dh x bole sgat mencangkung sebab perut dh besar.kena la cr tandas duduk sekrg.

Saya nak guna tandas duduk tapi malang nya dekat rumah tandas cangkung. Seksa nya nak berlama-lama dkt situ. Skrg dah 8bulan lebih. Fuhh tahan jelah

4y ago

kan... siksa nya tandak cangkung ni.. nak bangun tu siksa

duduk sbb xde tandas cangkung kat rumah hehe. kalau kat luar pun duduk tp sy beli pelapik tandas pakai buang tu so xgeli sgt. hehe

sy guna duduk . pastu letak bangku utk alas kaki bg naikkn kaki . jd fungsi jd sama je hihi . tak larat da nk cangkung . sesemut

Ikut keselesaan & Kmampuan, mcm sya x bole cangkuk, lutut lemah longlai.. lagi2 time nak bgun.. hahaha

Duduk. Sbb 2017 kaki patah. 2018 kawen n preggy. Kaki blm 100% kuat. So mmg lg selesa tandas duduk.

Sy kt umh guna tndas dduk .. Klo tmpt lain cangkung .. Klo dduk pn sy bersih dlu awl2 😁

tandas duduk ok, pa lg perut da besarr, ssh nk cangkung da, takut tekeluar pula baby 😅

sya suka cangkung..tapi bila perut besar lebih suka dduk sebab mengah ya rabbii 😂😂