Stress

Sorry .. lari tajuk . Tapi saya nak tanya pendapat mommy2 .. mcm mana saya nak buat kalau suami dah berubah hati . Tak berapa nak layan saya elok. Cakap kasar . Dengan anak pun tak berapa nak main sgt . Saya stress hari2 bergado dengan dy sampai semalam jadi kes besar bilaa bapak mentua saya masuk campur . Bapak mentua saya mai2 maki saya marah saya cakap saya ni dok maki terok2 anak dy . Yaallah saya stress sgt.. suami tak kerja duduk rumah mentua bagi.dh bagi duduk adik ipaq kakak ipaq dok buat port lepak kat sini.. suami plak nak taknak je layan saya dgn anak .anak saya baru 9bulan . Kecik2 dh tngok kami bergadoh hari2 kdg2 stress dgn anak lepas kat anak 😭 saya ajak suami pindah dy ckp nanti2.saya sayang suami saya .. tapi apa saya boleh buat ???😭😭😭😭

7 Balas

entah laa sis. kalau sy kt tmpt sis mybe sy mntk cerai je. kesian kt ank kecik2 dh tgk drama mak ayh dia. mental dia nnt takut ada mslh. mana tau bila jd single mother nnt sis lg hepi. mcm kakak sy. lps single mother rezeki melimpah2 smpi dpt beli kereta sdri. tp tula mental nk kena kuat bila jd single mother ni. jd toleh ke belkg lg. fikir besarkn ank je. mana tau ada jodoh yg lebih baik. apa2 pn terpulang la pd sis. kalau nk teruskn perkahwinan, bincg elok2 dgn suami. kesian kt anak tu.

Bersabar sis, terus terang dengan suami apa y g sis rasa bila ada ipar dia or semua keadaan . Berterus terang pun ada cara...boleh follow ehati di FB untuk lebih details tentang cara berkomunikasi dengan suami yg bermasalah. Sayang sis, rumahtangga dah dibina n dah ada anak dengan dia. Demi anak sis, pertahankan rumahtangga sis selagi boleh.

kalau sayang, hadap je la. cakap lebih² pun, nanti you akan guna "sayang" tu untuk sedapkan hati you. benda macam ni common sense. if dah tahu suami tak bertangggungjawab, apa next step nak buat, you pun tahu apa kan? benda macam ni tak perlu pendapat orang lain pun you tahu apa yang you perlu buat dikkkkk.

kalau suami mcm tu pun masih syg.xtau la sis.dari sis saja.tahan je la dgn perangai suami.in future kalau perasaan syg tu dah xde x guna pun simpan suami mcm tu.

kalau saya sis dah kasih balek suami kat keluarga dia baik jage anak sorang2

Pulangkan saja suami sis dengan orang tua dia. Buat apa simpan lelaki biawak

kenapa sis masih syg suami mcmtu...😅😅