Stress kemurungan

stress lah dok dgn mentua ni,ada plk ipar yg depan lain blakang lain.

2 Balas

Duduk dengan mentua ni memang banyak cabarannya, sebab kita dan suami tak dibesarkan dengan cara dan didikkan yang sama. Jadi maybe certain things ada yang tak boleh nak match dengan kehendak kita, tapi itu lah asam garam rumah tangga. Kita tak boleh nak ubah perangai orang lain, jadi, kita cuba belajar untuk elak atau ignore benda yang boleh buat kita stress ☺️ bincang dengan husband sis, apa yang buat sis tak selesa, InshaAllah huband boleh faham and bertindak adil pada sis dan adik beradik dia yang lain. Jadi yang terbaik untuk husband and family in law, inshaAllah berkat sabar sis, Tuhan rezekikan dengan kegembiraan & mudahkan urusan sis dan suami. Lagipun kalau sis tengah pregnant, emosi kita memang tak menentu sangat. Tapi kalau kita beremosi sangat pun tak baik untuk baby, sebaiknya cuba kawal emosi kita and keep berfikiran positive. Bukan senang nak buat tapi tak mustahil 😊 Semoga dipermudahkan urusan sis!

2y ago

Thank you sis sbb bagi semangat.

pegi la sewa rumah kalau mcm tu.

2y ago

Hai awak. Tak berapa sesuai lah cakap macam ni kat puan ni. Dia tengah sedih & stress, mesti ada sebab kenapa dia terpaksa duduk dengan family in law. Kalau kita tengah sedih & nak meluahkan, lepas tu orang cakap benda yang kita tak mampu nak buat, mesti kita pun sedih kan. Kita tak ada di tempat puan ni, jadi lebih baik doakan yang terbaik untuk dia. Saya rasa, dia sekadar nak meluahkan je. Support each other okay? 😊