Luahan jer

Sorry Ibu2 kalau luahan nie agak x sesuai disini..cuma nak meluah sbb dah rsa down sangat..saya bru jer keguguran smggu yang lepas..doc bagi cuti slama 2 mggu..kira untuk bepantang bagai..tpi saya dah ditanya skiranya saya dapat bekerja esok untuk pengiraan gaji pekerja..tapi di office tu ada lagi pekerja wanita yg lain..alasan suruh saya trun sbb yg lain slow buat kerja..jdi saya nie? Saya msih bepantang..bukan nya saya boleh belari kejar2 ke sana sini..nie pun msih terasa ngilu bekas cuci haritu..saya banyak bedarah haritu sblum ggur pun sbb bos marah2..suruh saya ulang alik antara bangunan sharian..dia tahu yang saya hamil anak ptama tpi msih rsa x puas hati sbb x dapat buat kerja lain yng lbih berat..bila saya bagi surat berhenti, dia x nak terima pula...bos x ada perasaan ke? Dia seorang ibu..kenapa dia x paham perasaan saya..kesedihan sya dimana saya sendiri yng menyambut janin yang dah besaiz sebesar ibu jari jatuh keluar dri V saya..anak yg ditunggu bebelas tahun tetapi akhirnya gugur.. Patutkah saya behenti jer? Tolong jgan kecam saya.. Ini cuma luahan saya yg kehilangan anak pertama. Terima kasih bagi yg sudi mendengar.. #jangandibully #Nanya

9 Balas

Salam takziah puan.. bersabar banyak2.. sy pun tunggu baby first lama, sy kerja pun under high pressure and banyak bergerak dari bangunan ke bangunan lain, dept semua colleagues lelaki, tak memahami dan selalu perli perli perempuan time projek company byk je mulala nk pregnant pdhl ni anak first and tggu lama. First trimester strress teruk asyik bleeding and hospital ckp threatened miscarriage byk kali. Sy serabut sgt fkir kerja tp nk bby. Akhirnya sy h tr surat resign, 2-3 mggu surat sy dirijek tapi sy keep on submit resign letter after 3-4 kali hod panggil pujuk semua, baru dia bagi sy resign. Semoga puan terus kuat, inshaaAllah ada rzki lagi doa byk2 and lepasni utamakan yg mana puam rasa priority dhlu. Sorryy... stay strong

3y ago

tq puan atas doa..harap puan pun btabah hadapi smua nya..saya doakn yg tebaik untuk puan ya

assalamualaikum Puan. takziah. harap puan bertabah. setahu saya, majikan tak boleh halang pekerja dari berhenti kerja. itu hak pekerja. mungkin puan boleh check dgn jabatan buruh. pada pendapat saya, walaupun ini sumber rezeki puan, tapi kalau ganggu kesihatan mental n fizikal, kita perlu buat sesuatu. love urself okay. take care 😘

3y ago

tq puan..saya dah stat bkja balik...tq atas doa nya

tahziah puan...sy hrp puan xapa2...xapa laa puan mungkin Allah nk bg rezeki y bnyk lg pd puan...harap puan bnyk bsabar puan...sy doakn puan sihat slalu dn jga pmknan...jgn laaa bhnti lg kerja...sabar puan...skrg ni kerja susah nk dpt...bthn laaa dlu...inshaAllah puan akn dpt gajaran pahala y besar n rezeki y bnyk nnti...👍👍👍

3y ago

terima kasih puan atas doa nya...

bykkan bersabar dan tabah Sis,memang apa yg berlaku kpd Sis tidak diterima dan sy sendiri pun rasa sedih.Tapi Sis,cuba berehat dulu dan bincang dgn bos pasal ini.Mana tahu boleh mendapat keputusan terbaik nanti kan..

3y ago

tq sis..post nie dah 3 bulan dah..skrng dah bkja balik..smpat juga saya habiskan bpantang haritu..walau bos bising2..

takziah puan,mohon besabr,psti da hikmah d sbliknya,tk slh mluah,Krna plbgai cra untk kta mlegakn dri,sbr puan,Pda pndpt sy,tk wjr mjikn brklakuan sbgtu,dri puan sja smaada berhnti atw truskn bkrja,Sbb puan lbih tw

3y ago

terima ksih puan..post nie 3 bulan lepas..saya dah stat bkja balik..cuma beza lepas keguguran..agak trauma bila balik bkerja..takut nak lasak2 kerja dah bila disuruh bos

Semoga kuat ya sis, saya pun 1st baby.,saya scan last week baby tak berkembang, skrg tgh tunggu baby jatuh sendiri. semoga ada rezeki kita lepas ni 🌸

3y ago

terima kasih sis..saya doakan sis dikurniakan rezeki yer..

Salam takziah puan.. Semoga ada hikmah d sebalik semuanya,Allah sebaik2 perancang.

3y ago

terima ksih puan..

puan buat la yg terbaik

3y ago

Moga dikurniakan rezeki yang lain ya Puan Aamiin #TAPactiveusers #TAPSupermoms

salam takziah puan...

3y ago

terima kasih puan..doakan saya diberi rezeki lagi selepas ini ya..