Sedih sangat 😭🥺🥺

Aku seorang jak kh yg pernah kena perli oleh mak mertua dan bila meluah dengan husband "husband pun susa mau terima luah hati saya😢🥺sbb bila ckp pasal mak dia jak Husband terus bawa gaduh" saya tau juga dia tidak mau jadi anak derhaka cuma susa sgt kah dia terima luahan hati saya " dia jaga perasaan mak dia tapi perasaan Sya siapa yg mau jaga😢😢😢 😌😌 ,, sampai mau p rumah mak mertua pun rasa takut"sbb bila pi sana jak selalu d bandingkan dengan menantu kesayangannya 😌😌😌hati sangat sedih 🥺🥺saya tak cakap husband saya jahat "" husband saya jenis yg penyayang cuma bila nak meluah pasal fmly dia MMG dia tidak boleh terima🥺🥺#jangandibully

5 Balas

sama lh sis, mcm sy skrng g2 lh suami ada cht adik dy ckp nk blik jumpa mak pak dia tapi, adik dy pesan pada abg dia, 'mok aboh cakap kalau hang balik bawak permpuan tu tak payah lah, tak payah jejak kaki blik tengok dia ' apa Salah sy pun tak tahu lah, sy xsuruh dy derhaka dkt mak pak dy, klau dy nk blik dy blik sy tak pakse, sy xblik pun tak apa, jnji jngan awk derhaka dngan mak pok awk..mama sy blh terima buruk baik ank dia terhadap sy, y sy tak tahu apa Salah pun jadi punca.. masuk ni dua kli dh kmi kena. y first dulu suami pujuk mak pok dy, kata sy ni ajar ank dy solat itu ini, tpi skrg jdi lagi. kli ni mmg sy xckp dh ke suami tak payah pujuk lh biar je, sbb kita tak tahu apa Salah kita, sy knl suami pun mmg dy jenis panas baran, kaki pukul, alhamdulillah ddk dngan sy dy bnyak brubah buang sikap panas hati tu. .. tapi apa Yang sy luah pasal family dy, n dy pun tahu family dy mcm mana Dan dy blh terima apa teguran sy... biar lh mak pok suami tak terima sy jnji mama n ayah sy terima dy menantu lelaki kedua wlpun dulu kmi pernah smpai kes polis, .sekarang kami bahagia wlpun hidup sederhanan Aamiin

nasib la husband seorg je lelaki adik beradik,kak2 adik perempuan dia baik..cuma kadang2 Susa di tegur,tau ada bby dlm rumah,tp husband dorg merokok dlm rumah,husband Saya Masa tue kluar Ada urusan penting..nasib la melawat metua kejap je.mlm tue Saya marah2 dgn husband bising dlm rumah,biar semua org dgr..,mlm tue juga kmi balik,merajuk perempuan mentua,smpi nanges,kcian juga😂😂 smpi skg dorg xmrokok dlm rumah..kalo sis nak jaga hati suami n diri sndiri,ada baiknya pekakkn telinga,kurangkn berckp pasal keluarga husband..kalo Ble,xpaya ambl tahu pun hidup keluarga mentua 😂

sama laa..Saya pernah hadap benda nie berbelas tahun,memang memendam tapi bila lama2 da jadi biasa sampai Saya cakap dekat suami 'suatu hari nanti die tahulaa' alhamdulillah berkat kesabaran Saya 14tahun akhirny suami dapat tengok kebenaran sebenarny..Bukan nak cakap mak mertua atau suami jahat cuma tulaa maybe die lupa nak jaga hati Saya sebagai isteri sebab sibuk nak jaga hati Syurga die..

2y ago

betul sis kadang2 kita xthu nk luah kan pada sapa, smpi kita menanggis sndiri.

Samalah sis. Sabar. Lepasni elakkan ckp psl family dia sbb kita tak nak gaduh. Biarkan dia bandingkan selagi dia tak susah tak jatuh sakit dia belum tahu menantu yg mana sebenarnya yg terbaik. Cuba doa yang terbaik untuk hubungan suami isteri dan mertua. Mana tahu dengan doa mereka boleh berubah.

2y ago

insyallah sy pun mcm tu tapi adik beradik dy duk sibuk stalker sy, smlm bru sy ckp pda suami, tak suka bnci tpi stalker diam2. 😇

mcm sama je dgn sy beza nye suami selalu berpihak pd sy walaupn dia xpnh nk bersuara diamkan sje..dan tetap akn pilih sy..mertua sy pilih kasih dgn menantu baru dia yelah cantik kot xmcm sy dia xsuka..